2011. május 26., csütörtök

Makkay János: Császár vagy pápa - császár é - Jelenlegi ára: 1 230 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Császár vagy pápa - császár és pápaA könyv listaára: 1500 Ft. Leírás:
Szent István királyunk megkoronázása midig is viták tárgya volt. A történészek azt sem tudták pontosan megállapítani, hogy mikor is történt az esemény. 1000 karácsonyán, vagy 1001. január 1-jén? Vita van a koronázás mikéntjéről, és arról is, hogy mindez melyik koronával történt. A legrejtélyesebb kérdésnek azonban az számít, hogy István kitől is kérte a koronát. A hivatalos - többek között Kristó Gyula által leírt - álláspont szerint első királyunk a között a két lehetőség között gondolkodott, hogy a világi hatalomnak tekintett német-római császártól vagy az inkább szakrális hatalmat megtestesítő pápától kérje azt (s Hartvik legendájának tanúsága szerint végül II. Szilveszter mellett döntött). A szerző többek között ennek az elméletnek az egyoldalú elfogadásával nem ért egyet, ezért vékonyka kötetének első fejezete a császárok és a pápák hatalmával foglalkozik, kitérve Nagy Károly, valamint az Ottók idejére, megemlítve az autonóm pápai hatalmat is. Ezután röviden ismerteti a fontosabb magyar történeti eseményeket az augsburgi vereség (955) és a koronázás közötti időből, majd leírja azon megállapításait, melyek szerint az Árpádok hatalmi berendezkedése meglepő hasonlatosságot mutatott a német-római császárokéhoz. Makkay ezek után ismerteti mind a pápai, mind a császári koronaküldés melletti érveket, továbbá azt az elméletet is, mely szerint mindez a két uralkodó közös akciója volt. A kötetben olvashatunk még a ravennai zsinatról és az eredeti Szilveszter-bulláról, a koronázási időpontról, végül Merseburgi Thietmar krónikájának értelmezéséről is. ISBN: 978-963-87563-1-2A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 230 Ft

Az aukció vége: 2011-05-28 22:25
. Makkay János: Császár vagy pápa - császár é - Jelenlegi ára: 1 230 Ft